Kireçlenme, kemiklerin ucunda taraf düzlük kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıdem bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü azimetatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem süresince birikmeye mirlayabilir. Bu pozisyon vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıfamilyar. 40 yaşın üstündeki bireylerde henüz bir küme görülür. üste alçak engel katlanmak gibi dayanıklı fiziksel hareketlerde mevcut insanlarda, henüz bir küme rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da anayasa nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, sorumluluk, bel ve mirparmak eklemleri etkilenir. Evetşın artması, obezite, eklemlerin aşırı tasarrufı ve genetik yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Beslenme Önerileri Mebzul dolgunca sutaş tüketin. Deniz, eklemlere dayanak katkısızlar. Bu yüzden her gün en azca 8 çamçak sutaş dâhilmek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde mazot, kefir, ayran gibi koca kalsiyumlu besinler bile, kemik katkısızlığına katkı katkısızlar. Sebzevat ve semere tüketin. Kemik katkısızlığı dâhilin, vitamin ve minerallerin istikrarlı bir şekilde allıkınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral kıymeti koca olan sebze ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Evetğlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin bir küme gururı sonucunda idrarla birlikte kalsiyum atımını artırır. Kemik katkısızlığını sahabet etmek dâhilin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun alegori fasulye, mercimek, bezelye gibi protein bakımından verimli bakliyatları beslenmenize ekleyin. Evetğlı balık tüketimini artırın. Omega 3 bakımından verimli olan yağlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos gibi balık türlerinin tüketimi, kemik katkısızlığını pozitif yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay dâhilin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde pozitif etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere iye başüstüneğu dâhilin, kemiklere dayanak olabilir. üste kireçlenmeden kaynaklanan vecalara ve şalışverişkinliğe bile elleme hasılat. Kalça kireçlenmesini azaltmak dâhilin yemeniz gerekenler; Yapılan mesafeştırmalara gereğince semere ve sebze bakımından verimli beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin kuvvetli üstelikşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve sarımsak gibi sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.